Terreurmoord op Frans politiekoppel: twee mensen opgepakt

Slachtoffers Jessica Schneider en Jean-Baptiste Salvaing.
RV Slachtoffers Jessica Schneider en Jean-Baptiste Salvaing.
In Frankrijk zijn twee mensen in voorlopige hechtenis genomen in het kader van het onderzoek naar de jihadistische moord op een politieman en zijn levensgezellin. Zij was ook een agente. De feiten vonden in 2016 plaats in Magnanville, een dorp ten noordwesten van Parijs. De speurders zoeken uit of de twee verdachten van 23 en 36 jaar oud de moordenaar informatie verschaft hebben over zijn toekomstige slachtoffers. 

Politiecommandant Jean-Baptiste Salvaing (42) en zijn partner Jessica Schneider (36) werden op 13 juni 2016 in hun woning met messteken om het leven gebracht door Larossi Abballa (25). De man eiste de dubbele moord namens IS op via sociale netwerken, daarna werd hij bij een aanval van de ordediensten doodgeschoten.

Dader Larossi Abballa.
AFP Dader Larossi Abballa.

De speurders trachten sindsdien te achterhalen waarom deze twee politiemensen het doelwit waren van Abballa en wie hun adres aan hem bezorgde. Twee mensen zijn eerder in verdenking gesteld in deze zaak, maar werden voorlopig vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht. Ze zouden Abballa enkel logistieke steun gegeven hebben en dus niet rechtstreeks betrokken zijn bij de moordaanslag. Een derde verdachte werd aangehouden wegens ‘medeplichtigheid aan terroristische moord’.

EPA
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.