Ga naar de mobiele website
^ Top

Terras van 195m² en atelier in rozenhout: 88 miljoen voor duurste stek in New York

AP

Dat Dmitri Ribolovlev niet naar de centen moet kijken, weten we al een tijdje. Nadat hij eerder met de Franse tweedeklasser AS Monaco een speeltje voor zichzelf had gekocht, deed de Russische miljardair er nu eentje cadeau aan zijn 22-jarige dochter: een penthouse in Manhattan, met een duizelingwekkend prijskaartje van 88 miljoen dollar (67 miljoen euro). Meteen het duurste adres van New York.

Volgens het economische magazine Forbes parkeert ondernemer Ribovovlev met een privé-vermogen van ruim 9,5 miljard dollar op de 93ste plaats in de ranking van 's werelds rijkste mensen. Die 88 miljoen zal hij dus nauwelijks voelen. Ekaterina zal zich overigens niet gauw vervelen in het pand. Ze kan zich neervleien in haar ovalen slaapkamer, koken in haar enorme keuken, barbecuen op haar terras van 195m², wat rondneuzen in haar bibliotheek of knutselen in haar atelier van rozenhout.

Sanford Weill, gewezen topman van Citigroup, was de verkoper van dienst. De man heeft aangekondigd de opbrengst door de storten naar een goed doel. Het appartement aan 15 Central Park verpulverde het vorige record van 'amper' 51,5 miljoen dollar ofwel 39 miljoen euro. Dat bedrag werd in 2006 neergeteld voor een huis aan de Upper Eastside. (hlnsydney/dea)

ap
AP
Meer over


Meld een bug