Terminaal jongetje (9) beloofde te blijven leven tot zijn zusje geboren was. Hij haalde het maar net

.
Twitter .
De 9-jarige Bailey Cooper vocht net lang genoeg tegen kanker, zodat hij zijn zusje Millie kon ontmoeten. Tegen zijn ouders zei hij dat ze maar twintig minuutjes mochten wenen, omdat ze goed moesten zorgen voor zijn broertje en pasgeboren zusje. Amper enkele weken later stierf Bailey.

Bailey Cooper uit het Engelse Bristol vocht een jaar en drie maanden tegen non-Hodgkinlymfoom, een vorm van lymfenklierkanker. Hoewel hij terminaal was wou hij de geboorte van zijn nieuwe zusje absoluut niet missen. Hij besloot te blijven vechten tot Millie geboren was.

In november beviel Bailey’s moeder Rachel (28) van Millie. Op foto’s is te zien hoe Bailey het baby’tje in zijn armen houdt. “We hadden niet gedacht dat hij het zo lang zou volhouden, maar hij was vastberaden om te blijven leven tot de geboorte”, vertelt Rachel. “Hij deed alles wat een oudere broer doet: hij knuffelde haar, ververste haar luier en zong voor haar.”

Ook de dokters dachten dat Millie’s geboorte te laat zou komen voor Bailey. Ze kregen ongelijk, maar veel heeft het niet gescheeld. Net na de geboorte ging het snel bergaf.

Cadeautjes voor broertje

Hoewel hij kerst wellicht niet zou halen, moedigde zijn ouders hem toch aan een wenslijst te maken. Maar op die lijst stonden vooral ideeën voor cadeautjes voor zijn kleine broer Riley (6). Daarnaast had Bailey ook al zijn volledige begrafenis uitgedacht: alle gasten moesten verkleed zijn als superheld.

Op het laatste familiefeestje nam Bailey afscheid van al zijn geliefden. Tegen zijn ouders zei hij dat ze maar twintig minuutjes mochten huilen, omdat ze moesten zorgen voor Riley en Millie. En toen zijn oma zei dat ze zijn plaats wou innemen, zei hij dat dat heel egoïstisch van haar was: “Je hebt kleinkinderen om voor te zorgen”, zei Bailey.

Op kerstavond stierf Bailey, omringd door zijn familie. “Bailey is vredig gestorven”, vertelt Rachel.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • juan nogales

  Bangelijke jonge vind wel erg dat zogezegde god dit jonge zo vroeg laat gaan legt me dat is uit meneer pastoor of andere heilige

 • Kristof Keysabyl

  Heel triestig

 • Maria De Decker

  RIP kleine moedige jongen. Gelukkig heeft hij zijn nieuw geboren zusje nog kunnen zien . hart verscheurend .

 • Jos Vaneerdewegh

  Het leven is toch hard; En je hoort dit soort dingen ,bijna dagelijks; Kinderen horen niet zo jong te sterven///

 • Pieter Bossuyt

  Jeeezes zo pakkend zeg