Terdoodveroordeelde kiest op laatste moment voor elektrische stoel uit angst voor dodelijke injectie

Stephen Michael West werd veroordeeld voor de gruwelijke moord op een moeder en haar tienerdochter.
AP, AFP Stephen Michael West werd veroordeeld voor de gruwelijke moord op een moeder en haar tienerdochter.
Een Philadelphia cheesesteak met frietjes als laatste maaltijd én de elektrische stoel: dat zijn de laatste wensen van terdoodveroordeelde Stephen Michael West (56). Enkele dagen voor zijn dood zei de Amerikaan dat hij de stoel boven een dodelijke injectie verkoos.

De 56-jarige Stephen Michael West werd ter dood veroordeeld nadat hij een moeder en haar tienerdochter vermoordde. In afwachting van zijn doodstraf werd hij opgesloten in de gevangenis van Tennessee.

Toen het eenmaal zover was, en West zijn doodstraf in de ogen keek, liet hij zijn bewakers weten dat hij liever ter dood gebracht werd met “Old Smokey”- zoals de gevangen van Tennessee de elektrische stoel noemen. West vreesde dat een dodelijke injectie een pijnlijkere dood zou betekenen. Daarmee is hij al de derde terdoodveroordeelde op minder dan een jaar tijd, die de elektrische stoel boven een injectie verkoos.

Nochtans is de dodelijke injectie de manier waarop terdoodveroordeelden tegenwoordig gestraft worden. Maar gevangenen die voor januari 1999 veroordeeld werden, mogen per uitzondering voor de elektrische stoel kiezen.

West verbleef meer dan dertig jaar in de gevangenis. Hij vermoordde Wanda Romines (51) en haar dochter Sheila Romines (15) in 1986 op gruwelijke wijze. Het tienermeisje werd verkracht en vervolgens 17 keer in haar buik gestoken.

AP23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De Sutter

  Als de schuld bewezen is, waarom hem dan dertig jaar vasthouden op kosten van de belastingbetaler.

 • Eddy Vervaet

  Zouden ze in Europa ook mogen invoeren.Het zal je eigen moeder en kind maar zijn dat vermoord wordt.Trouwens,zo een soort mensen horen niet thuis in onze maatschappij en kosten een pak centen...

 • Christine Laevers

  Als het dan toch doodstraf moet zijn (ik ben er tegen), doe het dan zoals men dieren laat inslapen : complete anesthesie en dan het ultieme spuitje zoals voor een operatie maar met diens verschil dat men niet meer wakker wordt.

 • willy francq

  @ Hubert Wouters : Je zou anders spreken moesten het jouw vrouw en dochter geweest zijn.

 • Frank Joos

  Als hij ter dood veroordeeld is moet men hem geen 30 jaar meer in leven houden.