Tekeningen van ‘Tiny’ halen meer dan half miljoen euro op veiling in Parijs

De cover van 'Tiny leert tekenen', in de bekende stijl.
RV De cover van 'Tiny leert tekenen', in de bekende stijl.
‘Tiny’ - het meisje uit de gelijknamige kinderboekenreeks - heeft vandaag hoge ogen gegooid op een veiling in Parijs. 27 originele tekeningen van illustrator Marcel Marlier uit verschillende avonturen brachten 559.000 euro op. Dat is vijf keer meer dan verwacht, aldus veilinghuis Artcurial.

Eén gouache haalde zelfs bijna 50.000 euro. Het was de eerste keer dat de tekeningen werden aangeboden op een veiling, en ze werden ook allemaal verkocht. Voor driekwart aan buitenlandse verzamelaars.


Ook originele planken van Hergé, de tekenaar van Kuifje, brachten behoorlijk wat geld in het laatje. Zo haalde een schets van plank 56 van het Kuifje-album ‘Cokes in voorraad’ 130.000 euro, en een litho in kleur uit het album ‘Mannen op de maan’ 46.800 euro. Ook hier werden de verwachtingen geklopt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Hom

    Dat waren echte meisjesboeken met mooie tekeningen. Geen geweld in te beleven maar avonturen. Echte kinderboeken.

  • Chris Hom

    Dat was zo mooi om te lezen en naar te kijken, geen geweld maar echt ontspannend en leerzaam. Maken ze hedendaags niet meer. Kinderen moeten tegenwoordig zo snel groot zijn. Jammer