Tekening van 13-jarige veroorzaakte bommelding Eindhoven Airport

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
De valse bommelding op Eindhoven Airport afgelopen juli werd veroorzaakt door een 13-jarige jongen uit Engeland. In een vlucht die klaarstond voor vertrek, lag een tekening waarop stond hoe je een vliegtuig kon laten ontploffen. Die was achtergelaten door de Engelse jongen.

De tekening werd gevonden door een passagier. Na de vondst heeft de gezagvoerder het vliegtuig laten ontruimen en hadden andere vluchten last van flinke vertragingen.

De jongen werd ondertussen opgespoord. Hij verklaarde dat hij geen serieuze bedoeling had met de tekening. Hij dacht dat men wel zou begrijpen dat het geen reële bommelding was. Het OM (openbaar ministerie) heeft, na een goed gesprek met de jongen, besloten hem niet te vervolgen.

Door de tekening liepen de ongeveer tweehonderd passagiers van de Ryanair-vlucht bijna een dag vertraging op. De vlucht zou maandagavond 9 juli vertrekken, dat werd dinsdagmiddag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.