Tegenstanders van Macron komen opnieuw op straat

AFP
Tegenstanders van de Franse president Emmanuel Macron zijn vandaag over heel Frankrijk weer op straat gekomen om te protesteren tegen diens hervormingsbeleid. In Parijs waren er meer dan 15.000 betogers, in Marseille zo'n 5.700. Er waren verspreid over het land ongeveer 130 demonstraties aangekondigd.

Een duidelijk doel is protestbewegingen uit verschillende sectoren bij mekaar te brengen: bijvoorbeeld spoorarbeiders, die zich kanten tegen de hervormingen bij het spoor, en studenten, die niets moeten weten van de hervormingen in het hoger onderwijs. Vandaag had wel maar een deel van de vakbonden tot acties opgeroepen.

De voorbije weken waren er in Frankrijk al heel wat protesten. Zo kwamen in maart al de ambtenaren en de gepensioneerden op straat. Bij de Franse spoorwegen was vandaag de achtste stakingsdag sinds begin deze maand. Veel treinen reden opnieuw niet.

In de marge van de betoging in Parijs waren er donderdag rellen. Op foto's en televisiebeelden was te zien dat de politie traangas inzette.

President Macron heeft al meermaals onderstreept dat hij niet zal afwijken van de ingeslagen hervormingskoers.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sylvain vlerick

    Tja je krijgt wat je gekozen hebt he

  • Paul Corvair

    Vakbonden in Frankrijk hebben nog liever dat de staat failliet gaat dan alles aan te passen aan de realiteit van vandaag.