Tegen 2035 verbod op verkoop diesel- en benzinewagens in Verenigd Koninkrijk

Tegen 2035 zal je geen nieuwe diesel- en benzinevoertuigen meer kunnen aankopen in het Verenigd Koninkrijk.
Photo News Tegen 2035 zal je geen nieuwe diesel- en benzinevoertuigen meer kunnen aankopen in het Verenigd Koninkrijk.
Groot-Brittannië wil de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor vanaf 2035 verbieden. Dat is vijf jaar vroeger dan voorzien. Het verbod moet niet alleen gelden voor auto’s met enkel een diesel- of benzinemotor, maar ook voor hybridevoertuigen.

De versnelde plannen werden door de Britse premier Boris Johnson aangekondigd omdat het Verenigd Koninkrijk “iets aan de CO2-uitstoot moet doen”. “We moeten de manier waarop we onze economie aandrijven, huizen bouwen, bewegen en ons voedsel verbouwen volledig herzien”, klinkt het.

Vanuit de Britse autosector klinkt teleurstelling over de nieuwe deadline. “Een datum zonder plan zorgt er alleen maar voor dat auto’s nu al minder waard worden”, zegt topman Mike Hawes van brancheorganisatie SMMT. 

Investeringen door de auto-industrie alleen zijn niet voldoende, volgens Hawes. “Er moet vooral iets gedaan worden aan de pijnlijk ontoereikende laadinfrastructuur voor elektrische wagens.”

Vorig jaar werden in het Verenigd Koninkrijk 38.000 volledig elektrische voertuigen verkocht. Dat waren er meer dan een jaar eerder, maar op een totaal van 2,3 miljoen nieuwe auto’s blijft dat een klein percentage.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • valere vermeulen

  Tegen dan zijn ze alweer van gedacht verandert.

 • Alan Janssen

  Fijn al die vrijheid die we krijgen om een eigen keuze te maken.....

 • fons van loon

  Ook daar viert het groene populisme hoogtij!

 • stephan Maris

  Gaat perfect lukken, 120 jaar geleden en alle miljoenen jaren daarvoor was dat ook zo , dus niet druk maken en wat meer thuisblijven.

 • Guy Custers

  Ik ben zo zeker toch nog niet dat Boriske daar mee weg zal geraken!