Tariq Ramadan op non-actief in Oxford na beschuldigingen verkrachting

Ramadan wordt beschuldigd van gewelddadige verkrachtingen en seksuele intimidatie.
AFP Ramadan wordt beschuldigd van gewelddadige verkrachtingen en seksuele intimidatie.
Tariq Ramadan staat op non-actief bij de universiteit van Oxford, meldt France 24. De beroemde islamgeleerde werd de voorbije weken meermaals beschuldigd van verkrachting en seksuele intimidatie.

Ook de Zwitserse islamgeleerde Tariq Ramadan, professor hedendaagse islamitische studies in Oxford, kwam de voorbije weken in het #metoo-vizier. Zo werd hij door twee vrouwen beschuldigd van hen gewelddadig te hebben verkracht, waaronder de Franse schrijver Henda Ayari (40). Ook zou de man in de jaren 80 en 90 minstens vier meisjes seksueel hebben geïntimideerd toen hij leraar was op een middelbare school in zijn thuisland.

"In onderlinge overeenkomst besloten we dat professor Tariq Ramadan tijdelijk verlof neemt aan de universiteit van Oxford. Deze beslissing wijst niet op een vermoeden of bewijs van schuld inzake deze ernstige  beschuldigingen.", schrijft de universiteit in een communiqué.

Ramadan heeft nog niet gereageerd op deze beslissing, evenmin als op de Zwitserse beschuldigingen. De verkrachtingen ontkende hij wel al. Ramadan spreekt van een lastercampagne en diende klacht in wegens smaad.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean-luc barra

  Die man werd waarschijnlijk door onze universiteiten opgeleid, en wat erg is, we kunnen begrijpen dat moslims die eeuwen onderdrukt zijn geweest door hun eigen godsdienst (eerder ideologie, cfr. rode boekje van MAO) nog zo achterlijk reageren, maar niet een man in wie we toch geld en kennis hebben gestoken en zo een onzin kan uitkramen en een sexueel onaangepast gedrag kan vertonen.

 • Max Illens

  Hij zou beter zijn verontschuldigingen bieden, in plaats van aan te draven met smaad!

 • Jan Huysmans

  Normaal staan die gasten toch boven de wet... Uiteindelijk doet hij toch niks verkeerd volgens de zó "heilige" schrift.

 • Harm Tim

  Gelukkig!! Hij dacht ook ontastbaar te zijn, eindelijk komt het recht..