Tanzania sluit groot deel van wildreservaat voor jagers

Selous
Reuters Selous
Tanzania gaat een groot deel van het enorme reservaat Selous sluiten voor jagers op groot wild. "Toeristen komen hier en doden onze leeuwen, maar wij profiteren niet echt van deze jachtactiviteiten", zegt president John Magufuli.

Selous heeft een oppervlakte van ongeveer 50.000 vierkante kilometer en is groter dan Zwitserland. Er leven onder meer olifanten, leeuwen, zwarte neushoorns en giraffen. Momenteel mag op de meeste plekken worden gejaagd, maar daar komt verandering in.

De president heeft opdracht gegeven het reservaat op te delen in twee afzonderlijke gebieden. Een van die zones moet dan een nationaal park worden waar niet mag worden gejaagd. Magufuli zei niet hoe groot dat gebied precies gaat worden, maar stelde wel dat het besluit onder meer is bedoeld om het toerisme te stimuleren.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maria Arens

    Wat gaan die toeristen daar doen? Laat die dieren met rust, jacht moet totaal worden verboden, is een ziekelijke menselijke bezigheid.

  • Tim Heye

    Jacht, ook in ons land, mag eindelijk eens ophouden. Die foefjes over wildbestand is al lang ontkracht, zeker als het gezegd word door de mens, het beest in overbevolking bij uitstek. Wat een zieke hobby voor rijkelui.

  • Jeannine De Ceuster

    Alle begin is moeilijk en alle beetjes helpen.