Tanzania pakt tien mannen op omdat ze homo zouden zijn: ze riskeren 30 jaar cel

Getty Images/iStockphoto
De politie heeft tien mannen opgepakt op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar, omdat ze homoseksueel zouden zijn. Dat gebeurde kort na een politieoptreden tegen homo's in het Oost-Afrikaanse land, aldus mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

De arrestaties gebeurden op het strand Pongwe. De politie had een tip gekregen van de bevolking over een homohuwelijk, aldus de mensenrechtenorganisatie. De tien mannen zitten vast zonder aanklacht in een lokaal politiekantoor, aldus Amnesty. 

De gouverneur van Dar es Salaam gaf gisteren het arrestatiebevel voor homoseksuelen. De centrale regering distantieerde zichzelf van het optreden en beloofde de internationale conventies over mensenrechten te respecteren.

Homoseksualiteit is illegaal volgens de Tanzaniaanse wet. Wie schuldig wordt bevonden, riskeert tot 30 jaar cel. Sinds vorig jaar is de vervolging van homoseksuelen in Tanzania "zonder voorgaande", aldus Amnesty. Vorig jaar pakte de politie op Zanzibar twintig mensen op omdat ze homoseksueel zijn.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Als het echte homo's zijn, mogen ze van mij asiel aanvragen hier in Europa. Maar ja, in de grote Europese steden is het ook niet helemaal veilig! Toch niet op straat of wanneer je de verkeerde buren hebt.

 • Nico Jacobs

  Schande...

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Echt ronduit belachelijk ! Wie heeft het recht om te beslissen over iemands geaardheid ???????

 • Andy De Schieter

  Wel, moet Belgie weer niet klagen nu ? Ze bemoeien zich toch graag in andere landen he.