Taliban: “We zijn dicht bij een akkoord met de VS om oorlog in Afghanistan te beëindigen”

Archiefbeeld, Amerikaanse soldaten aan het checkpoint van het Afghaanse Nationale Leger in het district Nerkh in de provincie Wardak.
AFP Archiefbeeld, Amerikaanse soldaten aan het checkpoint van het Afghaanse Nationale Leger in het district Nerkh in de provincie Wardak.
De Taliban zijn naar eigen zeggen dicht bij een akkoord met de Verenigde Staten dat de oorlog in Afghanistan zou beëindigen. Amerikaanse troepen zouden Afghanistan verlaten in ruil voor de belofte van de Taliban dat het land geen bakermat voor internationale militanten wordt.

Sinds eind vorig jaar zijn er in Doha onderhandelingen tussen de VS en de Taliban over hoe de oorlog, die al 18 jaar woedt, moet worden beëindigd. Vorige week kwamen afgevaardigden van beide partijen weer bijeen in de hoofdstad van Qatar.

"We hopen spoedig goed nieuws te hebben voor onze moslimstaat, die streeft naar onafhankelijkheid", zei een woordvoerder van de Taliban. Binnenkort volgen meer details, zo stellen de Taliban. Volgens veiligheidsbronnen in de Afghaanse hoofdstad Kabul zou het Amerikaanse leger binnen 14 tot 24 maanden Afghanistan verlaten.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Lepoudre

    Dat we het nog mogen beleven, de Amerikanen buitengegooid in Afganisthan, Irak, Syrië, Libië, Honduras....

  • RENE LENAERTS

    Zo ziet een pakt met de duivel er uit!

  • Jef Van De Plas

    Kortom, na Korea ,Vietnam, enz druipt het machtige amerikaanse leger nog maar eens af, maar de grote mond blijven ze wel houden! Niemand wint tegen een guerilla...