Taliban laat 27 ontvoerde vredesactivisten in Afghanistan vrij

Archiefbeeld van enkele leden van de People’s Peace Movement (PPM).
AP Archiefbeeld van enkele leden van de People’s Peace Movement (PPM).
De taliban liet vandaag 27 vredesactivisten in Afghanistan vrij, meldt BBC vandaag. Het gaat om leden van de People's Peace Movement (PPM) die dinsdag door militanten van de taliban werden ontvoerd toen zij de provincie Farah binnengingen.

De activisten reden dinsdag in zes auto's toen zij werden tegengehouden op een hoofdweg. Volgens PPM zelf was het de vierde keer dat leden van de groep werden ontvoerd door de Taliban. Die denken dat de PPM gefinancierd wordt door de Afghaanse regering. De beweging zelf ontkent dat.

Leden van de PPM houden sinds begin vorig jaar protestmarsen in verschillende gebieden in Afghanistan en eisen een staakt-het-vuren. Door de acties krijgen ze nationaal, maar ook internationaal veel steun.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.