Syrische vluchtelingen verpletterd door duizenden kilo's zware rotsen in Kroatië

Beeld ter illustratie: migranten lopen door een bos op de grens tussen Servië en Kroatië op 8 april 2016.
AP Beeld ter illustratie: migranten lopen door een bos op de grens tussen Servië en Kroatië op 8 april 2016.
Op hun clandestiene route naar Centraal-Europa zijn twee Syrische vluchtelingen aan een berghelling in Kroatië dodelijk getroffen door duizenden kilo's zware rotsen. 

Een groep van twaalf vluchtelingen overnachtte volgens de krant Jutarnji List in de buurt van het dorp Tomici nabij het stadje Ogulin in een bosje aan een berghelling toen zondagochtend de rotswand loskwam en op hen viel. De overlevenden, waarvan er enkele gewond raakten door de rotsen, moesten nog kilometers ver lopen voor ze in een klein dorp hulp vonden.

De vluchtelingen bleken via Bosnië-Herzegovina naar Kroatië gereisd te zijn. Volgens de politie wilden ze naar de Noord-Italiaanse havenstad Trieste doorreizen. Na de sluiting van de klassieke Balkanroute via Macedonië nemen de vluchtelingen steeds vaker de gevaarlijkere route via Albanië, Zuid-Servië en Bosnië-Herzegovina naar Centraal-Europa. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Op vakantie gaan is gevaarlijk beter thuis gebleven maar ja gratis nietwaar.

  • emiel wouters

    Bombarderen ze nu ook al met rotsblokken?