Syrische staats-tv: luchtafweer haalt Israëlische raketten neer

Archiefbeeld. Syrisch luchtafweer is komt in actie boven de Syrische hoofdstad Damascus, nadat alarm werd geslagen vanwege een Israëlische raketaanval. (06/02/2020).
Photo News Archiefbeeld. Syrisch luchtafweer is komt in actie boven de Syrische hoofdstad Damascus, nadat alarm werd geslagen vanwege een Israëlische raketaanval. (06/02/2020).
De Syrische luchtafweer heeft verschillende uit Israël afkomstige raketten neergehaald voordat zij de hoofdstad Damascus bereikten, dat meldt de Syrische staats-tv. 

“De vijandige raketten kwamen vanuit de bezette Golanhoogvlakte...en werden neergehaald voordat ze hun doel bereikten", aldus een verklaring van het Syrische leger. Eerder deze maand beschuldigde het regime in Damascus Israël ook al van het bestoken van verschillende militaire doelwitten in het zuiden van Syrië.

Een woordvoerder van het Israëlische leger liet echter weten niet in te gaan op buitenlandse berichtgeving. Het land beschouwt Iran als haar grootste bedreiging en heeft in Syrië herhaaldelijk Iraanse doelen en daaraan gelieerde milities aangevallen, waaronder het Libanese Hezbollah.

Israël maakt zich grote zorgen over de groeiende invloed van Iran op Syrië. De twee laatsgenoemde landen sloten verscheidene  economische- en 
handelsverdragen. Daardoor is de afgelopen jaren de kans op een militaire confrontatie toegenomen. 

Lees ook: Syrische raket raakt bijna Airbus met 172 passagiers (HLN+).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.