Syrische regeringstroepen naderen grens met Turkije

De Turkse kant van de grens met Syrië.
AP De Turkse kant van de grens met Syrië.
De troepen van de Syrische regering zijn dichter bij de grens met Turkije gekomen. Daar strijden Turkse troepen tegen Koerdische strijders.

Een correspondent van het Franse persagentschap AFP meldt dat de Syrische troepen zijn ontplooid rond Tal Tamr, ten zuiden van de grensstad Ras al-Ayn waar de gevechten plaatsvinden. Bij hun aankomst kwamen inwoners de troepen groeten. Het Syrische staatsagentschap Sana bevestigde dat "eenheden van het Syrisch-Arabische leger" zijn aangekomen in Tal Tamr, op een dertigtal kilometer van Ras al-Ayn.

Volgens het Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR) zijn enkele legereenheden zelfs tot op 6 kilometer van de grens gekomen.

Op 9 oktober startte Turkije een inval in het noorden van Syrië tegen Syrisch-Koerdische milities, die volgens Ankara een link hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij. Die beschouwt Turkije als een terroristische groep.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan liet intussen weten dat de Turkse troepen en hun Syrische bondgenoten klaar zijn om een aanval te lanceren op de Koerdische stad Manbij, zo meldt het nieuwsagentschap AP.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC WILS

  Geef Syrië terug aan Syrische volk en begin te praten wat met de Koerdische volk moet gebeuren, mijn mening geeft de koerden hun land terug zoals vroeger Koerdistan en stop al dat geweld

 • ivan de ridder

  Dankzij Trump verliezen de VS hun positie op wereldniveau. Overal terugtrekken, alle handelsakkoorden opschorten, ... zonder na te denken over de consequenties. Het resultaat zal zijn dat niemand nog naar de VS luistert en kijkt naar Rusland/China. Trump's beleid is gebaseerd op enorm korte-termijn denken en dan nog.

 • Guy Van Becelaere

  Sofie Dupont wat zegt u een blamage voor de USA? neen maar dan wel voor de NAVO Turkije is lid van de NAVO ofwel trekken ze zich terug op bevel van NAVO ofwel eruit maar ja, kan je niet van verwachten want NAVO is waardeloos zonder de USA en Trump wil geen regering ten val brengen zoals Obama geprobeerd heeft

 • Hans Oomen

  Nog even en er is terug een nieuwe Wereldoorlog ... waar zijn ze toch mee bezig ? Na 1000 jaren oorlog te hebben gevoerd hebben de wereldleiders nog niets bijgeleerd . En dit enkel voor macht en geld ... wordt hoog tijd dat deze mensen zelf berecht worden zij kunnen moorden zonder er voor bestraft te worden . De wereld is om zeep en niemand doet er iets aan , we stonden er allemaal bij en keken er naar .

 • Akpinar Kadiriye

  Bernd vaes, eigen grond gebied is in gevaar, daar heeft hij zelf voor gezorgd.