Syrische oppositie gaat vredesgesprekken in Sotsji boycotten

Hoofd van het Hoog Onderhandelingscomité Nasr al-Hariri.
REUTERS Hoofd van het Hoog Onderhandelingscomité Nasr al-Hariri.
Het Hoog Onderhandelingscomité (HNC) van de Syrische oppositie heeft vanochtend verklaard dat het de vredesgesprekken in het Russische vakantieoord Sotsji volgende week zal boycotten. Dat maakte het HNC via Twitter bekend.

"Het HNC kondigt zijn boycot aan van de conferentie in Sotsji waar Rusland ons voor had uitgenodigd op 29 en 30 februari", klinkt het in het Arabisch. Het HNC is een koepelorganisatie die in het leven werd geroepen om de Syrische oppositie te vertegenwoordigen bij de vredesgesprekken in Genève. 

De Syrische oppositie zou later vandaag een persconferentie moeten geven in Wenen om meer uitleg te geven over haar beslissing om niet naar Sotjsi te gaan. Ook is het de bedoeling om de resultaten bekend te maken van de twee dagen durende gesprekken die begeleid worden door VN-bemiddelaar Staffan de Mistura. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • george patrick martou

  natuurlijk zullen ze die gesprekken boycotten, altijd al gedaan want zo bevolen door de usa. Totale vernietiging van Assad (dus Syrië want dat zal niet lukken) willen ze ! waarom ? usa wil totale kontrole en winst uit Syrië ! dat gunnen ze de Russen niet natuurlijk, idem Iran, idem overal waar usa de oorlog gaat voeren ! overheersing ! isis was een wapen van usa tegen Assad !!!!

 • Daan Roos

  Hetzelfde als bekennen dat ze niet meer relevant zijn.

 • Clement Asselman

  Rusland, de VS, Turkije, Iran en alle andere staten, buiten Syrie, buiten! Enkel Syrische partijen toelaten op de gesprekken. Alleen dat geeft een eerlijk gesprek met oog op de Syrische belangen!

 • Luc Lepoudre

  Syrische oppositie? Na de massavernietingswapens van Saddam, de buitenlandse interventie georganiseerd door de VS en Saoudi-Arabië voorstellen als burgeropstand. Maar fake news? ohoh nee, dan doen alleen de populisten.

 • Johan Ongena

  Gestelde lichamen met oer ego's en super lange tenen. Een bende bekvechtende kleine kinderen heeft er niets aan...