Syrische luchtverdediging onderschept raketten uit Israël

Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.
De Syrische luchtverdediging heeft zondagavond geschoten op Israëlische raketten en kon een van de “doelen” neerhalen in de buitenwijken van Damascus. Dat meldt het staatspersagentschap Sana.

Volgens het Syrische Observatorium van de Mensenrechten, een ngo die opereert vanuit Groot-Brittannië, waren er drie explosies in de buitenwijken van Damascus. Verdere details kon het voorlopig nog niet geven.
Het Israëlische leger heeft de voorbije jaren, sinds het begin van het conflict in Syrië in 2011, al verschillende keren Iraniërs en Hezbollah in Syrië aangevallen. 

Op 20 november kwamen nog 23 mensen om bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië. De aanvallen waren tegen stellingen van het Syrische bewind en Iraanse bondgenoten gericht.

Een woordvoerder van het Israëlische leger wilde niet reageren op de berichten van Sana.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frans Venloo

    Zijn dat geen misdaden tegen de mensheid burgers doden met raketten ? Maar ja de VS mag ze leveren denk ik dus niets aan de hand .