Syrische leger zet opmars in provincie Idlib verder en doodt vijf Turkse militairen

Soldaten van het Turkse leger, dat meteen tegenmaatregelen aankondigde.
AFP Soldaten van het Turkse leger, dat meteen tegenmaatregelen aankondigde.
Het Syrische leger heeft vandaag vijf Turkse militairen gedood in de provincie Idlib. Dat meldt het Turkse ministerie van Defensie bij televisiezender NTV. De doden vielen bij een aanval van het Syrische leger op een Turkse militaire controlepost in de Syrische regio. Het Turkse leger heeft direct tegenmaatregelen aangekondigd.

Vorige week begon het geweld tussen beide landen toen een aan het Syrische regeringsleger gelieerde militie een aanval uitvoerde op Turkse troepen. Toen kwamen zeker acht Turken om het leven.

Het Syrische leger van president Bashar al-Assad is bezig aan een opmars in Idlib. Dat is de laatste provincie waar nog jihadistische milities zitten. Turkije is de provincie ook ingetrokken, om de grensregio veilig te stellen.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lars vandenberge

  Wat zaten ze daar te doen? Hun jihadistische broeders ondersteunen?

 • Daan Roos

  Waarom worden er niet meer details gegeven, zoals waar en wanneer. Dat zou de beschuldiging meer geloofwaardig maken.

 • Jules Vermeers

  En daarvoor hebben ze veel geld dus ze kunnen al die illegalen terughalen.

 • Annie Reynders

  Turkije kan zijn grenzen beveiligen op zijn eigen grondgebied. Nu is Turkije de bezetter en hebben de syriers alle recht hen daar te verdrijven.

 • SERGE BOODTS

  Wat verwacht de Turkse bezettingsmacht dan mss? Als ze morgen de Russische strijdkrachten daar ook nog voor de voet gaan lopen, dan zullen ze snel terug in eigen land zitten!