Syrische Koerden nemen acht IS-leden gevangen onder wie een Amerikaan (16) en Duitser (31)

Leden van de Koerdische militie YPG.
EPA Leden van de Koerdische militie YPG.
Syrische Koerden hebben in het oosten van Syrië naar eigen zeggen acht IS-aanhangers gevangen genomen. Dat meldt de Koerdische militie YPG vandaag. Onder de gevangenen een Amerikaan van 16 jaar en een Duitser van 31 jaar.

De krijgsnaam van de Duitser is Abu Ibrahim al-Almani, zijn Duitse naam is Lucas Glass. Hij is 31 jaar en is in Dortmund geboren, zo laat YPG-woordvoerder Redur Chelil aan persagentschap DPA weten. Voorts waren er twee Oezbeken bij (Adil Rakhimov en Farhad Kaderov), een Rus (BimoeraJev Begjan), een Oekraïner(Askar Zarmanbetov), een Tadjiek (Mohammad Davlat) en een Kazakh (Sattibek Oshibajev). Ook maandag hadden de Democratische Krachten al vijf buitenlanders opgepakt, onder wie twee Amerikanen en een Ier. 

De door YPG geleide Syrische Democratische Krachten hebben al veel gebieden van IS ingepalmd en hebben daarbij ook honderden jihadi's ingerekend. Volgens YPG waren de IS-leden van plan aanslagen te plegen op civiele doelwitten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Wij zijn jullie erkentelijk. Onze westerse regeringen veel te weinig.

  • Jacques Pauwels

    Chapeau voor dat moedig volk.

  • Liesbeth Bal

    Jullie zijn helden.