Syrische kinderen verdwijnen uit ziekenhuis Oostenrijk

Een groep Afghaanse vluchtelingen die de Duits-Oostenrijkse grens zijn overgestoken.
Getty Images Een groep Afghaanse vluchtelingen die de Duits-Oostenrijkse grens zijn overgestoken.
Drie kleine kinderen en hun families die vrijdag nauwelijks levend uit een minibusje in Oostenrijk zijn gered, zijn verdwenen uit het ziekenhuis waar ze werden behandeld. Vermoedelijk zijn ze naar het nabij gelegen Duitsland gegaan, meldt de BBC.

De Oostenrijkse politie hield de verdachte bestelwagen aan en vond 26 opeengepakte vluchtelingen. Drie kleine kinderen, twee meisjes van vijf jaar oud en een jongen van zes, verkeerden in levensgevaar door gebrek aan drinken en onvoldoende eten.

De Roemeense chauffeur is gearresteerd en de vluchtelingen werden opgenomen in het ziekenhuis in Braunau. Ze waren afkomstig uit Syrië, Afghanistan en Bangladesh.

71 lichamen

Dit was een dag nadat er langs een snelweg ten zuidoosten van Wenen een vrachtauto met de stoffelijke resten van 71 vluchtelingen werd gevonden.

De kinderen herstelden goed maar zijn zondag uit het ziekenhuis verdwenen. De politie vermoedt dat ze naar het nabijgelegen Duitsland zijn gegaan. De vluchtelingen hebben geen asielverzoek in Oostenrijk.