Syrisch regime herovert groot deel van provincie Aleppo

AFP
Troepen van het Syrische regime hebben dertien dorpen en kleine steden op de rebellen heroverd rond de stad Aleppo. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Met de steun van de Russische luchtmacht hebben de overheidstroepen nu het grootste deel van de provincie Aleppo in handen.

Volgens de Syrische staatstelevisie hebben "legereenheden alle dorpen en plaatsen ten westen van de stad Aleppo bevrijd". Met het offensief hebben de troepen van president Bashar al-Assad de rebellen uit de buitenwijken van Aleppo verdreven en de veiligheid van de stad versterkt. 

De regering van president Bashar al-Assad heeft de stad eind 2016 al volledig heroverd. Toch was die nog vaak het doelwit van bombardementen door jihadisten en rebellen.

Het offensief heeft volgens de Verenigde Naties de grootste golf van ontheemden in het negen jaar durende conflict in Syrië teweeggebracht. Ongeveer 800.000 mensen zijn sinds december op de vlucht. Sinds het begin van het conflict zijn meer dan 380.000 mensen gedood.




7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luke Vincke

  Waarom spreekt men van "regime"? Men spreekt toch ook niet over het "Belgisch regime" ipv van "Belgische regering" ? Naar mijn weten is de Syrische regering in Damascus nog altijd de enige wettige en door de UNO erkende regering van Syrië.

 • Marc Verdonck

  Had de US weggebleven dan hadden al die mensen nog geleefd en een woning gehad. Wanneer gaan we de US eens op eigen grondgebied met terreur confronteren, dat is het enige dat ze zullen snappen.

 • HUGO Wils

  De Russen zetten hiervoor oa Sukhoi Su-35E (code naam NATO:Flanker E) in.Een uitstekend toestel uitgerust met VT(Vector Trust).

 • Daan Roos

  Eindelijk is de bevolking van Aleppo verlost van de dagelijkse terreur beschietingen. De . terroristen moeten nu toch weten dat er voor hen geen plaats is in Syrië. Het Syrisch leger is perfect in staat om de terroristen aan te pakken. Zij hebben de Amerikanen niet nodig. Trouwens wat doen die nog in het olierijke noorden? Olie stelen?

 • Stefaan Baert

  Jihadisten, gematigde jihadisten, rebellen, regeringdleger, pro iraanse troepen.... wie krijgt dat kluwen ontward?