Syrië onderschept Israëlische raketten

Israëlische soldaten met mobiele artillerie nabij de grens met Syrië. (archiefbeeld)
REUTERS Israëlische soldaten met mobiele artillerie nabij de grens met Syrië. (archiefbeeld)
De Syrische luchtafweer heeft in het noordwesten van Syrië Israëlische raketten onderschept, zo hebben Syrische staatsmedia gemeld.

Volgens het officiële persbureau SANA trok de Syrische luchtafweer ten strijde tegen "meerdere" raketten die door "de Israëlische vijand" waren afgevuurd op Wadi al-Ojoen in het westen van de Syrische provincie Hama.

Brokstukken van de Israëlische projectielen stortten neer nabij de plaatsen al-Nasira en Dahr al-Kassir in diezelfde provincie.

Bronnen bij de Syrische rebellen zeggen dat een wapenopslagplaats van de Syrische regering en haar Iraanse bondgenoten het doelwit van de raketten was.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Boni

  De raketten werden afgevuurd vanboven Libanees grondgebied.

 • Geert Van de Moortele

  Goed zo van het russisch afweergeschut.Evenwicht in deze regio is van levensbelang de komende jaren.

 • george patrick martou

  ze willen per se oorlog hé ! beetje de boel ophitsen tot er dan eindelijk oorlog van komt ! ah die zionisten en hun usa vriendjes kunnen het oorlogvoeren niet laten, het was ginder nu een beetje kalmer, enkel nog in Idlib de boel opkuisen door Assad en de russen en dan zijn we gerust .. maar neen, die isis gekken worden beschermd en gesteund, straks weer een fake chemische aanval en hop vallen de bommen ......

 • Frans Peeters

  Israel van zijn beste zijde, oorlogske spelen