Syeda bevalt veel sneller dan verwacht: ziekenhuis eist 110.000 euro, anders mag ze baby niet meenemen

Links: Amal vecht al twee maanden voor haar leven, maar ze lijkt het te halen. Rechts: Syeda Khola Adnan en Azhar Saleem, die zo snel mogelijk opnieuw verenigd willen worden.
GoFundMe Links: Amal vecht al twee maanden voor haar leven, maar ze lijkt het te halen. Rechts: Syeda Khola Adnan en Azhar Saleem, die zo snel mogelijk opnieuw verenigd willen worden.
Bevallen in Dubai was niet het plan van Syeda Khola Adnan (23), die vorig jaar trouwde met een Brit. De natuur besliste er echter anders over: baby Amal kwam al na 23 weken ter wereld, een vroeggeboorte die -nog meer dan anders- kopzorgen met zich meebrengt. Uiteraard moet het ukje op medisch vlak enkele maanden van nabij opgevolgd worden. Maar ook financieel wacht een harde dobber. Adnan, die zich samen met haar man permanent in Engeland wilde vestigen, mag haar dochter enkel mee naar huis nemen van zodra alle ziekenhuiskosten betaald zijn. De rekening is nu al fors opgelopen tot 444.123 dirham (110.000 euro), gevreesd wordt dat dat bedrag finaal nog zal verdubbelen.

Adnan trouwde in december 2018 in haar thuisland Dubai met Azhar Saleem, een 26-jarige Brit. De maand erna reisde ze met een bezoekersvisum naar het Verenigd Koninkrijk en werd ze zwanger.

Het stel besliste om definitief naar Engeland te verhuizen, zodat Adnan daar ook zou kunnen bevallen. Een probleem met haar partnervisum strooide echter roet in het eten. “Door de fout van onze advocaat heb ik een verkeerde taaltest afgelegd. Ik zat dus vast in Dubai, ver weg van mijn echtgenoot. We gingen in beroep, in de hoop dat ik hier alsnog op tijd weg zou raken. De bevalling was normaal gezien toch pas voor oktober voorzien.”

Het koppel moet voorlopig al 444.123 dirham (110.000 euro) betalen.
GoFundMe Het koppel moet voorlopig al 444.123 dirham (110.000 euro) betalen.

Complicaties
Maar zo lang wilde de baby niet wachten. Op 14 juli trok Adnan met ernstige complicaties naar een duur privéziekenhuis. “Veel keuze had ik niet, er zijn maar twee echte zwangerschapsexperts in Dubai. Ik dacht dat er enkel een onderzoek zou gebeuren, maar plots bleek ik te weinig vruchtwater te hebben. De hartslag en de bloeddruk van mijn kind gingen snel naar beneden. Er was geen andere optie meer dan meteen een keizersnede te ondergaan.”

Amal woog bij de geboorte een schampere 400 gram. “Ze paste volledig in mijn hand. Zo klein, maar zo prachtig. Helaas drong de realiteit al snel tot me door. Vermits het nooit de bedoeling was om in Dubai te bevallen, had ik hier geen verzekering. En ons plan om desnoods naar een overheidsziekenhuis te gaan, was dus ook al faliekant mislukt.”

Amal vecht al twee maanden voor haar leven, met succes.
GoFundMe Amal vecht al twee maanden voor haar leven, met succes.

Peperduur
Nu blijft Adnan met een peperdure rekening achter. “We hebben geprobeerd om een maandelijkse afbetaling uit de brand te slepen, maar het ziekenhuis wil meteen het hele bedrag. In het beste geval zijn drie termijnen mogelijk. Maar zo veel geld hebben we natuurlijk niet. We zijn de leningen voor ons huwelijk en mijn visum nog aan het afbetalen.”

“Mijn echtgenoot lijdt enorm onder het feit dat hij nu niet bij mij kan zijn. Hij werkt zich te pletter in het Verenigd Koninkrijk, maar voor een reünie zullen we toch nog zeker zes maandsalarissen nodig hebben.”

Geldinzamelingsactie
Het koppel is uit pure wanhoop dan maar een geldinzamelingsactie gestart. “Ik heb nog nooit van mijn leven hulp aan iemand gevraagd, maar nu moet ik door de zure appel heen bijten en mijn trots inslikken. We hebben jullie financiële steun nodig, hoe klein ook. Anders raakt ons kleintje nooit thuis”, smeekt Adnan. De teller staat inmiddels op ruim 27.000 euro.

Amal stelt het na twee maanden vechten trouwens opvallend goed. Haar waarden zien er stuk voor stuk positief uit en ze maakt een serieuze kans op overleven.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra Vangucht

  Misschien ook even vermelden dat een anonieme donor de volledige factuur heeft betaald, staat vermeld op hun gofundme-pagina :)

 • An Van den Brandt

  Zeer erg! Maar een lening aangaan voor een huwelijk... Terwijl de man 10.000 per maand verdient!! Niet goed bezig! Klopt iets niet aan dit verhaal.

 • lucette cardon

  Daar gaan we weer voor een inzamelactie dat de mensen zich daar aan laten vangen, haar echtgenoot verdiend genoeg 18.333 EUR per maand niet slecht, en dat ze het geld vraagt in haar geboorteland bij de Rijke Sjeiks die hebben overvloed !!!!!

 • Frank Callebaut

  Eerst de grote jan gaan uithangen in Dubai en +- 20.000 euro per maand verdiend, geld vragen aan de kleine man die dit met moeite in een jaar verdienen. Das straf. Mij niet gezien.

 • patrick tamsyn

  Er zit veel bedenkelijks in het verhaal net als in de haatdragende reacties op dit artikel. Mensen die niet vertrouwd zijn met immigratie en visumdrama's kunnen zich best onthouden van commentaar. De visumdiensten zijn keihard. Toch zie ik fouten van de dame. Ze heeft recht op gratis verzorging in staatsziekenhuizen. Toch gaat ze naar een zeer duur privé-ziekenhuis. Begrijpelijk want de zorg in de gratis staatsziekenhuizen is beneden alle peil. Haar baby had dit waarschijnlijk niet overleefd.