Sydney Opera House eert brandweermannen en slachtoffers van bosbranden met pakkende beelden

AFP
Op de zeilen van de iconische Opera van Sydney lichten vanavond lokale tijd kleurrijke beelden op tijdens een spektakel om de brandweerlui en alle door de bosbranden getroffen plaatsen in Australië een hart onder de riem te steken. De projecties zijn prachtig én ontroerend.

Enkele rake foto’s van brandweermannen die de vlammenzee nu al maanden te lijf gaan worden geprojecteerd op de wereldberoemde zeilen van het Sydney Opera House. De beelden focussen op de solidariteit en de hoop van de Aussies. Indrukwekkend.

“We laten de zeilen van het Opera House oplichten om onze collectieve steun te betuigen aan iedereen die getroffen is door de verwoestende branden en om onze diepste dankbaarheid te tonen aan de hulpverleners en vrijwilligers voor hun ongelooflijke inspanningen en moed”, zei de CEO van de Opera van Sydney, Louise Herron. “Terwijl de moeilijke omstandigheden blijven aanhouden, willen we een boodschap van hoop en kracht zenden aan het Australische volk.”

De NSW Rural Fire Service, de brandweer van deelstaat New South Wales, nam de dankbetuigingen aan haar vrijwilligers hartelijk in ontvangst op Twitter.

In maart organiseert het Sydney Opera House ook nog een comedygala aan de trappen en het plein voor het gebouw om geld in te zamelen voor de gebieden die zwaar geteisterd werden door de vlammen. 

EPA
AFP
AFP
Getty Images
Getty Images
Getty Images