Supermarkt in Groningen opgeschrikt door bomalarm

Een zoektocht bij een filiaal van de supermarktketen Jumbo naar een explosief heeft niets opgeleverd. Het onderzoek door bomverkenners in het grote pand in het Nederlandse Groningen is kort na 22 uur gestopt. De politie meldde toen dat er niets was gevonden. Wel blijft verscherpt toezicht bij de Jumbo-filialen van kracht.

Rond 12.30 uur kwam een "dreigingsmelding" binnen. De politie sloeg direct groot alarm en ontruimde de supermarkt. De afzettingen worden nu opgeheven. Het hele gebouw wordt weer vrijgegeven. De politie doet nog wel onderzoek naar de bommelding, onder meer naar de identiteit van degene die de melding deed.

Het is de derde keer in een maand tijd dat de supermarktketen in Groningen is opgeschrikt door een bommelding. De Jumbofilialen in Groningen werden al extra in de gaten gehouden door de politie. Afgelopen zondag ontplofte bij een andere Jumbowinkel, aan het Overwinningsplein in Groningen, een explosief. Niemand raakte daarbij gewond. Er raakte wel een raam beschadigd.

In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden. Die ging niet af. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

ANP
ANP
ANP
ANP