Ga naar de mobiele website
^ Top

Succes in Nederland: Daten met de hoogste bieder

Mannen en vrouwen die zich op internet te koop aanbieden voor een afspraakje. De hoogste bieder gaat er met de date vandoor. Dat is Date4Cash, een even simpele als bekritiseerde datingsite. In Amerika al een razend succes, nu ook in Nederland aan een opmars bezig.

Het begon met 30 euro, toen 40 en uiteindelijk was het bingo voor 150 euro: een date met de 29-jarige Gaby uit Brabant. "Ik heb het bod deze week geaccepteerd. Het lijkt me een aardige man en ik ben op zoek naar een nieuwe relatie", vertelde de alleenstaande moeder met drie kinderen vandaag in de Nederlandse krant AD, die om privacyredenen niet met haar volledige naam in de krant wil. Nieuwsgierigheid lokte haar naar de site van Date4Cash. "Het gaat uiteraard om een leuke afspraak met iemand, maar dat je er ook nog aan verdient, maakt het extra aantrekkelijk. Als alleenstaande moeder zonder alimentatie heb ik het niet zo breed."

Al meer dan 500 leden
Meer dan vijfhonderd date-lustigen meldden zich al aan bij Date4Cash, de website van ondernemer Mark van der Wildt die zes weken geleden gelanceerd werd. Naar Amerikaans voorbeeld koppelt hij mannen en vrouwen, die hun belangstelling voor het andere geslacht in geld uitdrukken. Aanmelden is gratis.

De achtergrond van de leden is divers. Van een 22-jarig meisje uit Assen die model wil worden en een bod heeft van 150 euro, tot mannen van tegen de 50 jaar met nog geen enkel bod achter hun naam.

Een enkeling lijkt andere bedoelingen te hebben dan een zoektocht naar een relatie. Zoals de 29-jarige 'Kledr' uit Alkmaar. Hij is op het web vooral te vinden op sites als seksafspraak.nl, seksbericht.nl en seksmarkt.nl, waar hij zoekt naar vrouwen om 'ervaring op te doen'.

Misbruik
Mark van der Wildt kent de kritiek dat zijn website gemakkelijk zou kunnen worden misbruikt als escortservice. "Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om tijdens de date geen dingen te doen waarvoor het afspraakje niet is bedoeld. Maar wij houden het ook goed in de gaten. Foto's waarop te veel bloot is te zien, worden niet geaccepteerd. En ook biedingen van meer dan 1.000 euro zijn verboden. Want dat betaalt natuurlijk niemand voor alleen maar een kopje koffie."

 
Het gaat me uiteraard om een leuke afspraak met iemand, maar dat je er ook nog een centje aan verdient, maakt het extra aantrekkelijk.
Gaby


Meld een bug