Subway onderzoekt gesjoemel in China

De Amerikaanse fastfoodketen Subway doet onderzoek naar mogelijk gesjoemel met houdbaarheidsdata in zijn broodjeswinkels in China.
ANP De Amerikaanse fastfoodketen Subway doet onderzoek naar mogelijk gesjoemel met houdbaarheidsdata in zijn broodjeswinkels in China.
De Amerikaanse fastfoodketen Subway doet onderzoek naar mogelijk gesjoemel met houdbaarheidsdata in zijn broodjeswinkels in China. Ook de Chinese warenautoriteit onderzoekt de zaak. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf vandaag bevestigd.

Chinese media berichtten vorige week dat medewerkers van een Subway-zaak in Peking de houdbaarheidsdatum op etiketten vervalst zouden hebben om vlees, drank en groenten langer te kunnen gebruiken. Subway probeert uit te vinden of het om een incident gaat of dat het gesjoemel in meerdere filialen gebeurt.

Restaurantketens in China hebben vaker moeite met het controleren en waarborgen van de voedselveiligheid en kwaliteit van hun producten. Eerder dit jaar raakte een Chinese toeleverancier van McDonald's en Yum! Brands ook al betrokken bij een vleesschandaal.

Subway telt bijna 500 filialen in China.