Stuntpiloot sterft bij crash tijdens Brits autofestival

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In het Britse Cheshire is een stuntvliegtuig neergestort tijdens een luchtshow op het auto- en muziekfestival 'CarFest North'. Piloot Kevin Whyman -getrouwd en vader van een jonge dochter- is daarbij omgekomen.

Op de beelden is te zien hoe het toestel naar beneden valt en in de bomen crasht. Het ongeluk gebeurde gelukkig wel ver weg van de toeschouwers en de deelnemende auto's.

Het evenement werd aan elkaar gepraat door de nieuwe Top Gear-presentator Chris Evans. Hij vocht tegen de tranen toen hij het trieste nieuws meedeelde. "De familie is intussen op de hoogte gebracht, onze gedachten gaan naar hen uit", klonk het. Normaal gezien hadden ook Joss Stone, Sophie Ellis Bextor en Texas moeten optreden.

"Ik stond in een winkeltje toen het gebeurde", aldus Adam Ignatowicz. "Twee vliegtuigen waren een choreografie aan het uitvoeren. Eentje nam plots een duikvlucht en dan hoorde ik een knal. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Iedereen besefte meteen wat er gebeurd was. Het andere toestel vloog nog eens over de rampplek om polshoogte te nemen."