Studentes furieus: 'te sexy foto's' bewerkt voor jaarboek in de VS

Screenshot YouTube
Een middelbare school in Utah ligt onder vuur nadat aan het licht kwam dat ze portretten van studentes voor het jaarboek heeft gefotoshopt omdat studentes er minder sexy zouden uitzien. Dat meldden verschillende media. De leerlingen van de Wasatch High School in de Amerikaanse staat reageerden geschrokken toen ze het jaarboek in handen kregen. Sommige meisjes droegen in het boek een andere outfit dan ze in werkelijkheid aanhadden tijdens de fotoshoot, schrijft Daily Mail.

De leerlingen zijn vooral verbolgen omdat de aanpassingen lukraak gebeurden. "Het lijkt alsof ze onze namen in een hoed hebben gegooid en willekeurig hebben gekozen wie ze zouden fotoshoppen en wie niet", getuigde Sophomore Rachel Russel aan lokale media.

"Veel meisjes droegen een topje. De helft van de foto's werd bewerkt, de andere niet."

Zelf droeg Russel een crèmekleurig topje voor de fotoshoot. Op de foto in het jaarboek kreeg ze na wat digitaal gegoochel een wit-shirt aangemeten.

Een klacht van de studentes bij de directie viel in dovemansoren. De jaarboeken zijn gedrukt en kunnen niet meer aangepast worden, aldus de leiding van de school.

Opzichter Terry E. Shoemaker verdedigde de beslissing om bepaalde portretten te fotoshoppen. Volgens de man waren de leerlingen op de hoogte van de kledingvoorschriften en wisten ze dat foto's mogelijk zouden bewerkt worden. Hij erkende evenwel dat het lukraak aanpassen van de foto's geen goede beslissing was.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube