Studente zegt huurcontract op en gaat in trein wonen

Wanneer pendelaars van de trein stappen en naar huis gaan, blijft de Duitse Leonie Müller zitten, want ze is al thuis. De studente verliet haar appartement na een ruzie met haar huisbaas en ging in treinen wonen. "Ik voel me thuis op treinen en ik kan zo gemakkelijk vrienden en steden bezoeken. Het is alsof ik constant op reis ben", aldus Müller.

De 23-jarige studente zei haar huurcontract op, maar ging niet op zoek naar een nieuw appartement. Ze kocht een ticket dat haar toestaat om op elke trein in het land te stappen en reist nu het hele land af in haar nieuwe woonst. Ze wast zich in het toilet van de trein en studeert terwijl ze door het hele land trekt.

Müller zegt zich thuis te voelen in treinen: "Ik lees, schrijf, kijk uit het raam en ik ontmoet constant leuke mensen. Er valt altijd wel iets te beleven", aldus de studente. Sinds haar verhuis, passen al haar bezittingen in een rugzak, kleren, computer, tablet en studiedocumenten inbegrepen.

Ook financieel is Müllers nieuwe woonsituatie interessant. Het treinticket kost haar 330 euro per maand, terwijl ze vroeger 400 euro huur moest betalen. Toch zegt de studente het niet voor het geld te doen: "Ik wil mensen inspireren om hun gewoontes in vraag te stellen", zegt Müller. "Er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt. Het volgende avontuur ligt om de hoek."

Müller reist vaak tot laat 's avonds, maar ze probeert vaak te overnachten bij vrienden of familie. Vaak logeert ze bij haar vriend, haar moeder of haar oma. Haar vriend woonde vroeger een heel eind van haar, maar nu kan ze hem elke dag zien.