Studente poseert met wapen op afstudeerfoto: "Kom en pak 'm dan"

Kaitlin Bennets afstudeerfoto's hebben een nationale rel veroorzaakt.
Twitter: @Kaitmarieox Kaitlin Bennets afstudeerfoto's hebben een nationale rel veroorzaakt.
Een conservatieve studente heeft op wel heel eigenwijze manier afscheid genomen van haar alma mater. De 22-jarige Kaitlin Bennett poseerde met haar geweer ter grote van een kalasjnikov voor de universiteit. Op haar afstudeerhoedje stond uitdagend geschreven ‘kom en pak ‘m dan’.

De vrouw protesteerde met de actie tegen het beleid van haar universiteit, Kent State University in Ohio, dat studenten geen wapens mogen dragen op de campus, terwijl bezoekers dat wel openlijk mogen. “Nu dat ik afgestudeerd ben aan Kent State, kan ik eindelijk een wapen dragen op de campus. Ik zou dat hebben moeten mogen toen ik nog student was, vooral aangezien vier ongewapende studenten op deze campus door de regering zijn doodgeschoten”, schreef ze bij de foto. “Ik vind het een belediging dat de school de levens van hun gasten hoger aanslaat dan die van hun studenten die vier jaar lang op de universiteit rondlopen.”

Doodsbedreigingen

De post ging onmiddellijk viraal en het meisje ontving doodsbedreigingen. Maar Bennett bond niet in, integendeel. In een volgend berichtje laat ze weten dat ze geen spijt heeft van de foto en niet van plan is om haar excuses te maken. “Als vrouw weiger ik om een slachtoffer te zijn en het Tweede Amendement (het recht om wapens te dragen, IB) garandeert me dat ik dat ook niet hoef te zijn.”

Het wapen waar de vrouw mee poseert is overigens een A10, en geen kalasjnikov, zoals mensen foutief dachten. Nog een reden voor Bennett om vinnig uit de hoek te komen. “Praat niet over wapencontrole wanneer je je feiten niet op een rijtje hebt!”

Een woordvoerder van Kent State reageerde al op de actie. Hij beaamt dat studenten en personeel op de campus geen wapens mogen dragen, maar dat Bennett in haar recht staat, aangezien ze geen student meer is. “Na haar afstuderen behoort ze tot onze trotse alumni. Dus ten tijde van deze foto mocht ze inderdaad openlijk een wapen dragen op onze campus.” 
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean-Paul Haesen

  De boodschap is wel dubbel. Enerzijds geeft ze de oorlogsregeringen lik op stuk ivm inderdaad het neerschieten van vredelievende hippies die tegen de Vietnamoorlog protesteerden en bloemen in de geweerlopen staken. Anderzijds verheerlijkt ze het Second Amendment dat eigenlijk door de NRA en dus zulke regeringen gesteund wordt. Wat is nu eigenlijk haar boodschap?

 • MICHELINE GEVERS

  Ik zou het dan toch anders dragen. Zo is ze slachtoffer nog voor ze het in haar handen heeft.

 • Filip Van Holsbeeck

  Het gaat helemaal niet om de hoeveelheid maar om de snelheid en impact van de hedendaagse wapens.

 • Filip Van Holsbeeck

  Armand, de uzi heeft een lader voor 50 patronen. Met zo'n een paar op zak kom je al heel ver.

 • Eric Grosemans

  Op schoolterreinen hoort niemand een wapen te dragen, leerlingen niet, leraars niet, en bezoekers al helemaal niet.