Studente dood teruggevonden nadat ze in auto stapte waarvan ze dacht dat het haar Uber was

Samantha Josephson
CNN Samantha Josephson
Een Amerikaanse studente is dood teruggevonden nadat ze na een avondje uit met vrienden rond twee uur ’s nachts in een auto stapte waarvan ze dacht dat het haar Uber was. De auto stond voor een bar in uitgaansdistrict Five Points in Columbia geparkeerd, waar de vrouw net vertrok. De volgende dag werd de 21-jarige vrouw dood teruggevonden in de velden van het naburige Claredon County in South Carolina.

Samantha Josephson uit New Jersey werd vrijdag rond twee uur ’s nachts voor het laatst gezien toen ze de bar verliet en in een auto stapte die voor de deur geparkeerd stond. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de vrouw de bar verlaat en in een zwarte Chevrolet Impala stapt. Enkele minuten later arriveerde haar échte Uber, maar de vrouw was toen al weg. De chauffeur cancelde daarop de rit.

De volgende dag stuitten jagers op het lichaam van de vrouw in de velden buiten de stad en schakelen onmiddellijk de politie in. De eigenaar van de auto werd dezelfde dag nog aangehouden nadat agenten het voertuig plots zagen langsrijden. Het gaat om de 24-jarige Nathaniel David Rowland, die inmiddels verdacht wordt van ontvoering en moord.

Volgens de politie zijn in de auto onder meer bloedsporen aangetroffen van de studente. Ook trof de politie haar telefoon aan. Na onderzoek bleek dat de verdachte had geprobeerd om met bleekmiddel, natte doekjes en een bacteriedodend middel de sporen uit te wissen.

Volgens de politie had de auto een kinderslot achterin, waardoor mensen op de achterbank niet zouden kunnen ontsnappen. “Ze had een Uber opgeroepen. We gaan ervan uit dat ze op die Uber aan het wachten was, maar de simpele fout maakte om in de verkeerde auto te stappen”, zegt politiechef William Holbrook.

“Onze harten zijn gebroken”

De vader van het meisje bevestigde haar dood in een emotioneel bericht dat hij op Facebook deelde. “Ik zal mijn meisje altijd liefhebben, mijn hele leven lang en ik zal haar ontzettend gaan missen. Ik kan nog meer over haar schrijven, maar het is zo zwaar. Ik zit hier te huilen terwijl ik naar haar foto kijk en dit schrijf.”

Meer dan tienduizend mensen hebben op het hartverscheurende berichtje gereageerd om de rouwende vader en familie een hart onder de riem te steken.

Verdachte Nathaniel David Rowland, die studente Samantha Josephson oppikte.
AP Verdachte Nathaniel David Rowland, die studente Samantha Josephson oppikte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.