Student steekt koppel dood en eet delen gezicht mannelijk slachtoffer op

Dader Austin Harrouff (19).
Facebook Dader Austin Harrouff (19).
Een 19-jarige student is opgepakt voor een bizarre moordpartij in Florida. Austin Harrouff (19) stak na een ruzie met zijn ouders een echtpaar van in de vijftig dood. Hij at delen van het gezicht van het mannelijke slachtoffer op. Harrouff is vrijdag aangeklaagd voor de dubbele moord.

De student die zijn ouders kwam bezoeken, zat maandag in het plaatsje Tequesta met hen te eten in een restaurant. Het kwam tot een ruzie, waarop hij vertrok. Zijn ouders en enkele vrienden van zijn studentenvereniging gingen naar hem op zoek. 

Harrouff wandelde door de buurt en ging compleet door het lint. Hij viel met een mes een koppel aan. Zij zaten voor de oprit van hun woning. Hij kende slachtoffers John Stevens (59) en Michelle Mishcon (53) niet. Mishcon werd dood aangetroffen in de openstaande garage van het huis. Een toegesnelde buurman liep verschillende steekwonden op, kon wegvluchten en belde de politie.

Eens ter plaatse zagen de agenten hoe Harrouff op slachtoffer Stevens zat en op delen van zijn gezicht zat te kauwen. De dienders durfden eerst niet te schieten uit vrees Stevens te raken.

Er kwamen verschillende stroomstootwapens, een politiehond en drie agenten aan te pas om de adolescent te arresteren. Harrouff, een footballspeler en voormalig worstelaar, maakte aldoor  grommende dierengeluiden. Dat bleef hij ook doen, toen hij onder bewaking naar het ziekenhuis werd gebracht.

Wat Harrouff bezielde, blijft onduidelijk. De politie sluit niet uit dat hij onder invloed van de synthetische drug 'flakka' was. De student had een blanco strafblad en haalde prima schoolresultaten.

De politie heeft een video verspreid waarop te zien is hoe Harrouff kalm het restaurant verlaat. Sommige media schrijven dat hij klaagde over de trage bediening.  Het vermoorde koppel laat een dochter na.