Student (19) die zijn ouders doodschoot op campus in Michigan gevat

AP
Gisterenochtend kwamen er bij een schietpartij op een universiteitscampus in Michigan in het noorden van de Verenigde Staten twee mensen om het leven. De dader is de 19-jarige James Eric Davis Jr., student aan de universiteit, en de slachtoffers blijken zijn ouders te zijn. De dader is na een klopjacht gevat. 

De autoriteiten hebben James Eric Davis Jr gearresteerd, nadat hij kort na middernacht was opgemerkt op een trein aan de noordkant van de campus. Dat deelde de universiteit mee. Meer dan 100 politieagenten waren naar de student op zoek.

Gisteren maakten de Amerikaanse media melding van een schietpartij met twee dodelijke slachtoffers op de universiteitscampus. Er heerste aanvankelijk onduidelijkheid over het incident, maar intussen werd bevestigd dat de twee dodelijke slachtoffers de moeder en vader van de schutter zijn. 

Davis' ouders, de gelijknamige politieagent James Eric Davis (48) en Diva Jeneen Davis (47), die een beetje buiten Chicago wonen, kwamen hun zoon ophalen aan het begin van de lentevakantie. In zijn studentenkamer liep het om nog onbekende redenen zwaar fout. Met het dienstwapen van zijn vader schoot de jongeman rond 8.30 uur zijn beide ouders dood. Vier andere mensen zouden gewond zijn geraakt. 

De politie gaat uit van "een huiselijk incident". De avond ervoor werd Davis nog naar het ziekenhuis gebracht "na een overdosis of een slechte reactie op drugs", zo zegt een woordvoerder van de politie. 

De campus, waar zo'n 18.000 studenten studeren, was lange tijd in "lockdown" terwijl de politie speurde naar de gewapende Davis. Meer dan 100 politieagenten hebben de regio rond de universiteit uitgekamd.

Getty Images
AFP

Wapenwet

Het incident vindt plaats op het moment dat het debat in de VS omtrent de wapenwet weer hoog oplaait naar aanleiding van de schietpartij op 14 februari in een school in Florida. Daar bracht de 19-jarige Nikolas Cruz zeventien mensen om het leven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Robert Van Garderen

    Heeft niets met vrije wapens te maken omdat hij het dienstwapen van z‘n pa gebruikte. Niet betrekken in de discussie dus. Even terzijde, een handvuurwapen kan je pas kopen vanaf 21 jaar in Michigan en in Chicago is legaal een vuurwapen bezitten vrijwel onmogelijk.

  • ronny cuypers

    Niks aan de hand. Het was een huiselijk incident. Een fait divers dus.