Stroom valt uit op Eindhoven Airport na instorting parkeergarage

ANP
Op Eindhoven Airport is de stroom zaterdagavond uitgevallen nadat daar een parkeergarage in aanbouw was ingestort. Een woordvoerder van de luchthaven kon nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor het vliegverkeer. Bij de instorting vielen geen gewonden.

Een deel van de parkeergarage stortte zaterdagavond rond 19.00 uur in. De garage zou in juli opengaan.Niemand raakte gewond. Er waren geen bouwvakkers of andere mensen binnen, aldus de Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het gebied rond de luchthaven. De parkeergarage, die eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto's, het eerste deel zou dit jaar opengaan.

ANP

Zaterdag was nog gewerkt in de in aanbouw zijnde parkeergarage, maar iedereen was op het moment van instorten al vertrokken, aldus de luchthaven. Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project. Een woordvoerder kon nog geen bijzonderheden geven. Mensen van BAM zijn ter plekke gegaan. Aanvankelijk hadden ook de vertrekbalies en het bagagebandsysteem last van het uitvallen van de elektriciteit, maar daar is weer stroom. "Inmiddels zijn het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar.'' Ook een naburig hotel en winkels werden getroffen door de stroomstoring.

ANP
ANP
ANP
ANP
ANP