Strompelend, overgevend en laveloos op de grond: cafés in Engeland zijn weer opengegaan en dat ging zo

Getty Images
Na vier maanden van verplichte sluiting zijn de cafés en pubs in Engeland zaterdagavond weer opengegaan en dat bracht meteen een massa volk op de been. Beelden tonen hoe corona voor velen maar een verre herinnering leek te zijn. Dicht op elkaar, strompelend, overgevend of gewoon uitgeteld op de grond: zo ging het eraan toe.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een slachtpartij” wordt de eerste avond van de heropening van cafés en bars genoemd in Britse media. Beelden uit onder meer Londen, Newcastle en Leeds schetsen een ontnuchterend beeld van hoe de eerste uitgaansavond na de lockdown verliep.


Een jonge vrouw die bewusteloos op het natte voetpad ligt, een andere die over lijkt te geven terwijl vrienden haar haren naar achteren houden en enkele jonge kerels die over de straat waggelen en hun best doen om overeind te blijven: het was er allemaal bij gisteravond.

Getty Images
AFP
BSRagency LDN PIX / BACKGRID
REUTERS
Getty Images
REUTERS
EPA
AFP
REUTERS
AP
REUTERS
REUTERS
REUTERS

Op veel plaatsen was er ook geen enkele aandacht voor de sociale afstand van één meter, die iedereen in het Verenigd Koninkrijk in acht moet nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat was onder meer het geval in de propvolle straten van de Londense wijk Soho. Volgens de politie is het “glashelder” dat dronken mensen de regels niet kunnen volgen. Er werd onder meer melding gemaakt van naakte mensen, dronkenlui en gevechten.

EPA
EPA

Dit weekend werden de coronamaatregelen flink versoepeld in Engeland. Naast cafés en pubs mochten ook restaurants en filmzalen weer de deuren openen. De sociale afstand moest daarbij wel gerespecteerd worden om een tweede golf van het coronavirus te vermijden. De Britse premier Boris Johnson riep zijn landgenoten vrijdag nog op om zich “verstandig” te gedragen. In Wales en Schotland zijn de cafés en bars nog niet opnieuw open.

Het Verenigd Koninkrijk is een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus. Volgens cijfers van de Johns Hopkins University zijn er al meer dan een kwart miljoen bevestigde besmettingen gemeld, wereldwijd goed voor een zevende plaats. Voor het aantal doden staat het Verenigd Koninkrijk zelfs op de derde plaats, na de Verenigde Staten en Brazilië. Er zijn al meer dan 44.000 overlijdens gemeld.
49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Van de Walle

  Het probleem is dat Britten denken dat ze kunnen drinken maar het eigenlijk niet kunnen. En daar hebben ze dan nog geluk dat hun bier niets voorstelt

 • Augustson Tim

  In Hasselt ging er ook een enorme heropflakkering zijn, na openen horeca. Maar helemaal geen besmettingen erbij. Paniekzaaien is dit. De Engelsen zijn zuiplappen, daar heeft heel die corona onzin niks met te maken.

 • rudi dielen

  Ze hebben die met een reden op een eiland gezet, dit is er één van.

 • jonas van poucke

  Voor een keer niet in Griekenland of Spanje. Ze mogen er trops op zijn

 • Eric Marysse

  Is normaal, sluit studenten of jongeren 4 maanden op ,dan krijg je dit. Jullie journalisten waren geen haar beter. Of de vroegere en toekomstige politici of dokters...