Straten Dubai staan blank door zware regen

Archiefbeeld
REUTERS Archiefbeeld
Dubai heeft te kampen met zware regenval. Daardoor zijn straten onder water komen te staan en is het verkeer vastgelopen. De sportautorace 24 Uur van Dubai is stopgezet omdat ook het racecircuit blank staat.

De regen is het gevolg van menselijk ingrijpen, ook wel 'cloud seeding' genoemd. Vanuit een vliegtuig worden chemische stoffen op de wolken gestrooid, waardoor regen ontstaat. De vluchten worden uitgevoerd door het KNMI van Dubai. De regen moet voorzien in de groeiende waterbehoefte van het Golfstaatje.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Inderdaad Marie. En op zeker moment zal men verschieten als het klimaat een totale ommekeer maakt. In dit geval onttrekt men water voor andere gebieden die er misschien onder kunnen lijden en verstoort men de natuurlijke gang van het weer. Het zal Dubai natuurlijk worst wezen.

 • hans Van Miert

  En ik onderweg met emirates zal nog tijdje duren voor ik thuis ben

 • Hans Berelda

  Kunnen ze in Australië misschien ook proberen. Ik ben absoluut tegen zo'n toestanden, maar nood breekt wet in de huidige situatie. Beter voor mens, dier, bos en klimaat!

 • Maria Arens

  Ze zijn aan het prutsen met onze planeet dat het verwoestend is, dankzij de wetenschap en geld.