Strand in Barcelona ontruimd wegens bommelding

Het strand van Sant Sebastia in Barcelona.
Het strand van Sant Sebastia in Barcelona.
In Barcelona heeft de politie het populaire strand Platja de Sant Sebastià vandaag ontruimd na de vondst van een mogelijk springtuig in het water, zo meldt de lokale politie.

Een team van duikers van de Guardia Civil heeft het explosief, dat ongeveer 25 meter van het strand op zo’n drie meter diepte ligt, gelokaliseerd en een veiligheidsperimeter vastgesteld. Legerexperts zullen het 1,1 meter lange explosief morgen pas ontmantelen. Tot dan blijft het strand volledig afgesloten.

Een politieagent op vakantie ontdekte het tuig tijdens een zwempartij, waarna hij de autoriteiten inschakelde. Mogelijk gaat het om een explosief uit de Spaanse burgeroorlog, zo meldt de krant El Periódico.

De experts zullen ook de oorsprong van het  proberen te achterhalen.  
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rober Heezemans

    Jean-Pierre Het betreft oude munitie uit de Spaanse burgeroorlog.... ik denk dat degene die het springtuig het laatste heeft aangeraakt al lang niet meer onder ons is.... lol

  • Johan Op de Beeck

    Als dat ding uit de burgeroorlog komt vrees ik dat de schuldige ofwel heel oud is ofwel er niet meer zal zijn.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Laten we hopen dat de dader gevonden word en dat hij zwaar gestraft word