Strafzaak tegen overleden Jeffrey Epstein formeel gesloten

REUTERS
Een Amerikaanse rechtbank heeft de strafzaak tegen Jeffrey Epstein formeel gesloten. De van kindermisbruik verdachte multimiljonair stierf eerder deze maand in de gevangenis. Het onderzoek richt zich nu op eventuele handlangers van Epstein. 

Rechter Richard Berman zei eerder al dat hij verplicht was de zaak te sluiten. Hij gaf nog wel een podium aan vrouwen die zeggen als tiener misbruikt te zijn door Epstein. Ze kregen daardoor alsnog de kans hun verhaal te doen in de rechtszaal.

Aanklagers zeggen dat het onderzoek naar de vermeende misdrijven van de steenrijke Epstein gewoon doorgaat. Dat de zakenman niet meer kan worden vervolgd, betekent volgens hen niet dat eventuele handlangers nu ook vrijuit gaan.

Epstein is op 10 augustus levenloos aangetroffen in zijn cel. Uit onderzoek bleek dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Advocaten van de multimiljonair hebben vraagtekens gezet bij die conclusie.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • alain schils

  Bij overlijden van de vermoedelijke dader wordt het gerechtelijk dossier gesloten. De slachtoffers kunnen nog schadevergoeding vragen via een burgerlijke rechtbank waar hen weer een lange lijdensweg te wachten staat.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Ben eens curieus wie nu zal aangeklaagd worden? Er zijn nog veel dikke bankrekeningen om op te azen. Dat is met acteurs ook zo begonnen. Bill Cosby was de eerste denk ik, nadien was half Hollywood pervert , bij manier van spreken. En zoals hier, 15 , 30 jaar NA de feiten.

 • Luke Vincke

  Er zullen er velen in de handen wrijven en opgelucht adem halen. En dat was toch de bedoeling nietwaar?

 • Paul Philippaerts

  Weer een geweldige zet van de amerikaanse justitie. Formaliteiten echt een specialiteit van justitie ook bij ons. Wel iets heel anders dan die 10 jaar in die moordzaak in Maasmechelen. Binnenkort vervolgt met een hernieuwde rechtzaak, volledig opnieuw van voren af aan.