Stormweer op Tenerife: hoge golven verwoesten gebouwen

RV
Hoge golven hebben enkele balkons van een vakantiecomplex op Tenerife weggeslagen. Volgens de burgemeester Álvaro Dávila van Tacoronte zijn er door het noodweer geen doden of gewonden gevallen, zo meldt de website ABC.es. De meeste appartementen van het getroffen Marisol-gebouw in Mesa del Mar worden hoofdzakelijk 's zomers gebruikt.

In totaal zijn op Tenerife zo'n zestig appartementen beschadigd, circa veertig mensen moesten zaterdag hun huis in de regio tijdelijk verlaten.

In het zuiden van het vakantie-eiland sloegen de golven door het raam van het restaurant van een hotel waar verschillende mensen aan het eten waren. De restaurantbezoekers kwamen met de schrik vrij.

Bekijk ook:
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Goossens

  De polenshift zorgt er voor dat het weer en de stromingen ontregeld zijn. Niets met klimaatopwarming te maken.

 • Martin Meuris

  Er zijn nog altijd mensen die dat normaal vinden blijkbaar. Hoeveel keer per jaar zie je nu in Europa extreme weersomstandigheden? Vroeger was dat een enkele keer, nu elke week ergens anders.

 • Leon Mertens

  Laat ze in zee bouwen onze kust ook een drama ,die doen wat ze willen ,politiek ook fout!

 • Jeanne Helsen

  Ik denk, dixit Trump, dat het te maken heeft met slecht zeebeheer !!!

 • Robert De Meulder

  Overal ter wereld zijn er gigantische weersomstandigheden die het abnormale overschrijden,politiekers ,regeringsleiders en miljarden verzamelaars van over heel de wereld,het word tijd dat ge die kleppen van voor uw ogen doet.