Storm blaast hijskraan tegen flatgebouw in Dallas: één dode en verschillende gewonden

AP
Tijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf op een appartementsgebouw en parkeergarage gevallen. Daarbij kwam volgens een woordvoerder van de brandweer één persoon om het leven. Zes anderen raakten gewond, twee van hen verkeren in levensgevaar.

Op beelden is te zien dat meerdere verdiepingen van het appartementsgebouw zwaar beschadigd werden en deels ingestort zijn. 

Op het moment van de feiten werd de regio geteisterd door een zware storm, die gepaard ging met windsnelheden tot ruim 110 kilometer per uur. In het noorden van de staat werden bomen ontworteld en kwam het tot stroomonderbrekingen als gevolg van beschadigde hoogspanningsleidingen.

Eind april kwamen in Seattle, aan de westkust, nog vier mensen om het leven bij een gelijkaardig incident. Toen stortte een kraan van het dak van een gebouw op de daaronder liggende straat. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.