Storm Ali gaat stevig tekeer: toeriste sterft nadat caravan van kliffen wordt geblazen, cruiseschip van anker losgerukt

RV
Storm Ali heeft vandaag in Ierland en Groot-Brittannië met windsnelheden tot 160 kilometer per uur chaos veroorzaakt en schade aangericht. Twee mensen kwamen tijdens het noodweer om het leven. In Ierland stierf een vrouw die met haar caravan van de kliffen werd geblazen. In Noord-Ierland werd een man gedood door een ontwortelde boom, een andere man raakte gewond.

Duizenden gezinnen zitten zonder stroom, omgewaaide bomen versperren wegen, het treinverkeer is zwaar verstoord. Op de luchthaven van Dublin werden 70 vluchten afgelast.

In Schotland werd een cruiseschip van zijn anker losgerukt. Alle passagiers en bemanningsleden van het losgeslagen schip zijn ongedeerd. Bijna 500 passagiers bevonden zich aan land, toen de Nautica vanmiddag van zijn anker in de haven van Greenock nabij Glasgow werd losgerukt. De passagiers worden opgevangen totdat de weersomstandigheden het toelaten om hen weer veilig aan boord te laten.

In het westen van Ierland had de krachtige wind 's morgens al een caravan met een daarin slapende vrouw van de kliffen geblazen. Het lijk van de vrouw, tussen de 50 en 60 jaar oud, werd op het strand aangetroffen, aldus de politie. Het zou gaan om een toeriste, maar haar nationaliteit is nog niet bekend. Het ongeval deed zich voor in Clifden in het graafschap Galway.

In Engeland raakte een vrouw zwaargewond, toen een boom op haar auto viel in Crewe in het graafschap Cheshire.

De Britse weerdienst voorspelt voor morgen hevige regen voor Noord-Engeland en Wales. In het zuiden van het land wordt weer krachtige wind verwacht. De meteorologen waarschuwen voor omvallende bomen, rondvliegende dakpannen en hoge golven aan de kust.

Thomson Reuters
AP
SWNS.com1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris Boydens

    geen idee waar jullie 160 km/u vandaan halen. Hoogste snelheid van windstoot is gemeten in Galway en dit was 143 km/u. Ongeveer 125000 gezinnen zijn zonder elektriciteit gevallen. Woon zelf in de buurt van Galway. Donderdag wordt de volgende storm "Bronagh" al verwacht. Al lijkt deze waarschijnlijk iets minder destructief te worden.