Storing in brandstofvoorziening op Schiphol voorbij, vliegverkeer hervat

Taxibanen op Schiphol worden intussen besproeid om de vervorming van het asfalt te voorkomen. Het kan op de banen 50 graden worden, waardoor het asfalt begint te smelten.
ANP Taxibanen op Schiphol worden intussen besproeid om de vervorming van het asfalt te voorkomen. Het kan op de banen 50 graden worden, waardoor het asfalt begint te smelten.
De storing bij het bedrijf dat op luchthaven Schiphol de brandstoftoevoer van vliegtuigen verzorgt, is voorbij. De eerste vliegtuigen zijn volgetankt en vertrokken en het vluchtschema wordt geleidelijk hervat, meldt de luchthaven.

Reizigers wordt nog wel aangeraden mogelijke wijzigingen voor hun vlucht in de gaten te houden via de website van Schiphol of de app. Gestrande reizigers moeten zich melden bij hun vliegmaatschappij, die ervoor moet zorgen dat er slaapgelegenheid wordt geregeld.

Vanwege de storing zijn vandaag ongeveer 180 vluchten geannuleerd. Het gaat om ongeveer evenveel inkomende als uitgaande vluchten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ellen De craemer

    Zucht ...deze vertraging is er één teveel. Vermoedelijk missen we onze aansluiting naar Brussel en zitten we vast op Schiphol voor de nacht. Mijn zoon vraagt zich af waarom er geen fallback plan is voor deze computerpanne? Eerst heeft hij als Uzgent student 72 uur vastgezeten in een sneeuwstorm in Andorra tijdens de lesvrije skiweek in februari. Nu dit. Het is hem niet gegund. Weersextremen en het ene weerrecord op het andere. Niet meer normaal.

  • Mick Jansen

    Daar is het precies nog erger dan in Zaventem.... . Vorige week technische problemen en is bewuste vliegtuig maar in Zaventem geland... . Daarna busritje naar Schiphol....

  • Don Tessers

    Staan de mensen er wel eens bij stil wanneer een grote zonnevlam met grote gevolgen voor een algemene black-out kunnen zorgen op deze aardkloot? Nodig is om opnieuw te gaan leren omgaan met normale handmatige zaken, zodat een grote storing als deze geen invloed op ons heeft, of welke andere grote storing dan ook in de toekomst.