Stoombad wordt hoestende peuter (1) fataal

thinkstock
Een jongetje uit Brooklyn in de Verenigde Staten, dat de slaap niet kon vatten wegens een zware verkoudheid, is overleden nadat zijn vader probeerde de hoest te verzachten. De politie spreekt van een tragische samenloop van omstandigheden.

Toen de pas één jaar oude peuter donderdagnacht al hoestend wakker werd, gaf de 27-jarige vader hem eerst citroenwater met een beetje suiker om de hoest te verminderen. Dat huismiddeltje bleek niet te werken, zo schrijft The New York Daily News.

Daarop bracht de man zijn zoontje naar de badkamer waar hij hem in een deken wikkelde in zijn buggy. De vader opende de warmwaterkraan om stoom op te wekken, in de hoop dat het als luchtbevochtiger zou werken zodat zijn zoon beter zou kunnen ademen.

Bewusteloos
De man liet zijn zoon met de geopende kraan achter in de badkamer. Rond 5 uur 's ochtends vond de 22-jarige moeder de jongen bewusteloos. De peuter werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp kwam te laat. Het lichaampje had een temperatuur van 42 graden.

Er wordt nog een autopsie uitgevoerd om de precieze doodsoorzaak te achterhalen, maar de politie vermoedt dat het om een ongeluk gaat.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Patertje pats

    Sinds ik papa geworden ben, kan ik zo artikels echt niet meer lezen zonder dat mijn hart breekt.

  • Vincenzo Torres

    Een spijtige samenloop van omstandigheden... Hij liet de hele nacht heet water lopen en liet zijn éénjarig kind daar de hele nacht alleen? Ik begrijp dat niet, maar het zal wel aan mij liggen...