Stomdronken Belg van de weg geplukt met negenjarig zoontje in auto

ANP
Een 46-jarige Belg is zaterdagavond opgepakt omdat hij stomdronken rondreed in de omgeving van het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen met zijn negenjarige zoontje in de auto. Het kind was erg overstuur en werd door zijn moeder opgehaald, zo hebben de Provinciale Zeeuwse Courant en Omroep Zeeland gemeld.

De politie kreeg rond 20.10 uur de melding dat een auto met een Belgisch kenteken ter hoogte van het zwembad op de verkeerde weghelft reed. Later werd de auto ook gezien op de Informaticastraat. Agenten vonden de auto uiteindelijk op de Tractaatweg, waar de man zwalpend over de weg richting België reed.

De automobilist reed meerdere malen over de betonnen deelstrepen op de rotonde. Hij negeerde een stopteken, hoewel de agenten ook de sirenes en zwaailichten hadden aangezet. Uiteindelijk hebben de wetsdienaars hun auto voor die van de Belg gezet en hem richting de berm begeleid.

Er kwam een flinke alcohollucht uit de auto. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 920 ugl (µg/l), ruim vier keer de toegestane hoeveelheid in Nederland. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Belgische instanties zijn over het incident geïnformeerd.