Stoffelijk overschot van alle slachtoffers koelwagen Essex gerepatrieerd

EPA
De stoffelijke resten van alle 39 Vietnamese migranten die eind oktober dood werden aangetroffen in een koelwagen vlakbij de Britse hoofdstad Londen, zijn naar Vietnam overgebracht. Dat meldden lokale media.

Woensdag werden de eerste 16 slachtoffers al gerepatrieerd. De resten van de 23 resterende slachtoffers zijn vanochtend aangekomen op de luchthaven van Hanoi, zo berichtte onder meer de krant VnExpress. Van daar werden ze overgebracht naar de provincies Nghe An, Ha Tinh, Thua Thien-Hue, Hai Duong en Hai Phong.

De Vietnamese regering heeft de families van de slachtoffers aangeboden om de repatriëringskosten voor te schieten, waarna het geld binnen de 30 dagen zonder interesten terugbetaald moet worden. Ze hadden daarbij twee keuzes: aan het overvliegen van het lichaam naar Hanoi hing een prijskaartje van 2.800 dollar, om de assen van hun naaste te krijgen moesten ze 1.800 dollar betalen.

EPA

De 39 migranten - 31 mannen en 8 vrouwen, onder wie twee 15-jarigen - werden op 23 oktober dood aangetroffen in een koelcontainer in de industriezone van Grays, nabij Londen, in het Engelse graafschap Essex. De koelcontainer was verscheept vanuit Zeebrugge.

In de nasleep van de tragedie werden verschillende mensen opgepakt in het Verenigd Koninkrijk. De chauffeur van de koelwagen, de 25-jarige Noord-Ier Maurice Robinson, pleitte maandag in Londen schuldig aan hulp bij illegale immigratie. Hij erkende ook financieel voordeel te hebben gehaald uit zijn activiteiten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan De Beir

    Deze families kunnen dit heel moeilijk betalen en zullen geld moeten lenen om dit te betalen. De vlamingen hebben geen idee wat deze families moeten doorstaan. Ik ben hier voor 14 jaar en deze mensen hebben een echte hechte familie band die bij ons Europeanen niet bestaat.