Stint van tragisch spoorongeval in Oss was vier keer gerepareerd in anderhalf jaar tijd

De berging van de Stint-bakfiets bij de spoorwegovergang in Oss.
ANP De berging van de Stint-bakfiets bij de spoorwegovergang in Oss.
De stint die in Oss werd aangereden door een trein is vier keer gerepareerd in anderhalf jaar tijd. Dat is veel, maar de problemen waren niet uitzonderlijk, stelt de fabrikant. De accu werd drie keer vervangen, de gashendel eenmaal. "Het was allemaal tot tevredenheid opgelost.''

De stint van de crash in Oss reed sinds de zomer van 2017, meldt een woordvoerder van de fabrikant. Omdat er een accu uit een verkeerde serie in zat, moest de batterij tot drie keer toe - vaker dan normaal - vervangen worden. 

"Dat leidde niet tot gevaarlijke situaties, het ding wilde daardoor gewoon niet wegrijden'', meldt de woordvoerder. Ook was er een 'klein probleem' met de gashendel: "Maar het is allemaal tot tevredenheid opgelost. Hij is gewoon goed onderhouden.'' 

De Nederlandse 'Inspectie Leefomgeving en Transport' (ILT) heeft de getroffen stint nog niet onderzocht. De inspectie heeft wel alle papieren van de fabrikant gekregen over onderhouds- en servicebeurten.  
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Pauwels

  4 keer kapot op een jaar tijd .... en nog met verkeerde onderdelen gerepareerd ook blijkbaar ...

 • Ronny Van Wijngaerden

  ik heb zo'n auto, en de garage vindt dat normaal, dus rijd ik daar mee rond.

 • nand nuyts

  En niets over de remmen want hij was op hol geslagen...!

 • Vermeiren Frans

  De Nederlandse ‘Inspectie Leefomgeving en Transport’ (ILT) heeft de getroffen stint nog niet onderzocht. Ik zou dezelfde dag de oorzaak al weten, wanneer gaan ze er aan beginnen?

 • FRANK ANCKAERT

  gevaarlijk spul is en blijft het(volgens mij)