Stier rijgt Franse matador op erg pijnlijke manier aan zijn hoorn, maar man gaat gewoon door

Juan Leal wordt langs achteren gespietst.
EPA Juan Leal wordt langs achteren gespietst.
Een Franse matador is afgelopen weekend zwaargewond geraakt bij een stierengevecht in de Spaanse hoofdstad Madrid. Op schokkende beelden is te zien hoe Juan Leal (26) in de beroemde Las Ventas-arena langs achteren op de rechterhoorn van het dier genomen wordt.

Nadat hij was opgeschept, werd de matador tot afschuw van het publiek de lucht ingeworpen. Twee mannen renden daarop de ring in om de stier af te leiden en Leal te ontzetten.

Doden

De man krabbelde echter weer overeind en zette het gevecht verder. Hij slaagde er nog in om de stier te doden en zijn oor af te snijden. Daar poseerde hij mee voor de aanwezigen, helemaal onder het bloed en met een aan flarden gescheurde broek.


Leal verliet uiteindelijk nog op eigen krachten – strompelend weliswaar – de arena. Hij ging langs in de verpleegpost, maar werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd. Daar bleek pas echt hoe erg hij er aan toe was. Hij bleek een wonde van zo’n 25 centimeter te hebben in zijn rectum. De hoorn was er langs zijn bil weer uitgekomen. Mogelijk is ook zijn heiligbeen – boven het staartbeentje – gebroken. De artsen opereerden hem onmiddellijk en verwachten dat hij volledig zal herstellen. (lees hieronder verder)

Juan Leal tijdens het gevecht.
EPA Juan Leal tijdens het gevecht.

“Ik begrijp niet hoe hij gewoon verder heeft kunnen vechten en de stier heeft kunnen doden”, reageert zijn chirurg Máximo García Leirado. “Een normaal persoon zou niet meer in staat geweest zijn om weer op te staan of weer te stappen. Gelukkig voor hem schampte de hoorn van de stier af op zijn heiligbeen. Anders had die zelfs zijn maag kunnen doorboren.”

Leal groet het publiek nadat hij het oor van de dode stier heeft afgesneden.
EPA Leal groet het publiek nadat hij het oor van de dode stier heeft afgesneden.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Olivier Ringoot

  Ik vind het een mooie sport moesten ze de stier gewoon laten leven het is toch ook mooi zonder de kill

 • Paula Cornel

  Het moest omgekeerd zijn en dat de matador stierf. Wanneer gaan ze dit verbieden,die stieren sterven op een vreselijke manier

 • Hilde Geysen

  Spijtig dat het voor "mijnheer "ook niet fataal afgelopen is, dat was dan weer een dierenbeul minder.Hopelijk kan hij zijn beroep of hobby van martelen en moorden nooit meer uitoefenen.

 • Yakup Kurt

  Kan nog altijd niet begrijpen dat anno 2019 nog altijd geen verbod komt op deze mishandelingen!!!

 • Dominique Hermys

  Dierenmishandeling.