Stier gooit filmende toeschouwer dood

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een stierenloop is in Spanje opnieuw fataal afgelopen voor een man. Een Spanjaard wilde het spektakel in de straten van Villaseca de la Sagra vastleggen met zijn smartphone, maar werd verrast door een hollend dier. Op deze beelden ziet u hoe de stier richting zijn prooi rent, de uiteindelijke aanval staat er niet bij.

David Mellado Lopez was beelden aan het schieten van een stier die bewegingloos op de grond lag na een botsing met een andere viervoeter. Op dat moment werd hij echter aangevallen door een derde dier. De ongelukkige werd tegen de muur van een huis gekwakt, in de lucht gezwierd en herhaaldelijk gespietst. Eén keer zelfs in de nek. De toeschouwers konden enkel maar machteloos toekijken.

Het is niet de eerste keer dat er man omkomt bij de stierenren in Villaseca de la Sagra . In 2010 gebeurde het er ook al.

Het 32-jarige slachtoffer dat gisteren het leven liet, was afkomstig uit een naburig dorpje en was met vrienden naar Villaseca getrokken om er het spektakel te aanschouwen. "We organiseren de stierenrennen omdat het een traditie is en blijft", aldus burgemeester Jesus Hijosa. "Het ongeval is een drama maar het kan gebeuren. Je moet er altijd rekening mee houden dat stieren gevaarlijke dieren kunnen zijn en dat verliezen heel wat toeschouwers wel eens uit het oog. Je moet tijdens zo'n ren altijd heel oplettend zijn", besluit de burgervader.

De bekendste stierenren is die van Pamplona. Sinds de eerste editie in 1911 zijn er al vijftien toeschouwers en deelnemers om het leven gekomen.

Youtube/ César Cesar